Blog

Alimentația bebelușului mai ales în prima lună de viață și cum îi dăm startul acestuia într-o alimentație corectă ne privește pe toți atât mame cât și profesioniști. Faptul că alegem sau nu să adaptăm la sân este o optiune a fiecărei mame, care din diferite motive nu a putut să facă acest lucru ,îi comfera sau nu mai mult confort atat ei cât și bebelușului ei.Dar azi nu vorbim despre alimentația la sân, ci despre cea cu formulă de lapte praf care din cate văd in ultima vreme a devenit o chestiune discutată nu cu medicul neonatolog, pediatru sau cel de familie ci pe diferite căi de comunicare, ceea ce nu e tocmai in favoarea bebelușului.

De ce alegem această variantă de alimentație?
Cand și în ce condiții schimbăm formula de lapte?
Cine și cum ne poate îndruma?

Alegerea acestei variante de alimentație stă până la urmă in putere fiecărei mame și nu o comentez, dar sunt câteva motive pentru care mamele aleg această formă de alimentație pentru puiul lor, și anume:
- nu sunt pe deplin susținute pentru alăptarea la sân;
- nu le permite sănătatea;
-începerea lucrului imediat după naștere.

Cine ne poate îndruma ?

Clar medicul neonatolog, acesta este singurul care poate da un start bun și corect bebelușului nostru cu privire la alimentație și nu numai în funcție de starea și comportamentul lui alimentar încă din zilele de spitalizare .Doar neonatologul poate identifica eventuale incompatibilități pe care nou născutul le poate avea vizavi de laptele praf pe care acesta îl primește, rezolvând din start până la externare toate problemele ce ar putea apărea din aceasta cauză.

Când și în ce condiții schimbăm formula de lapte ?

Alimentația nou nascutului și a bebelușului nu este o joacă sau nu se discută pe rețelele de socializare. Aceasta se discută cu medicul neonatolog, pediatru sau cel de familie .
Schimbarea acestuia se face doar la indicația medicului după ce acesta a identificat:
-o curba de creștere necorespunzătoare cu vârsta de viata a bebelușului;
-apar reacții gastro-intestinale semnificative (varsaturi, scaune diareeice);
-refuzul total al copilului.

Cum se face trecerea de la o formulă la alta ?
-doar la indicația medicului;
-treptat, după o schemă stabilită cu acesta .

Ce reacții pot aparea dacă schimbăm brusc și după ureche ?
-intensificarea crampelor/colicilor;
- varsaturi repetate ;
-constipație;
-reactii cutanate ;
-până la stări generale alterate care necesită spitalizare .
Concluzionând:
Nu vă jucați cu alimentația bebelușului mai ales în prima lună de viață. Eventualele disfunctionalități pot avea un impact pe termen mediu ,lung sau cu efecte negative la nivelul tubului digestiv pe tot parcursul vieții, comportate din cauza unui start deficitar.
Alegeți să vă informați corect de la profesioniști!
Alegeți sănătatea pe viață a copiilor voștri.
#Eușimoașamea#
#Alaptarealasancelmaiinteligentstart#

!!!Eu promovez alăptarea la sân, dar m-am simțit obligată să precizez unele lucruri pe care le-am identificat cu privire la alimentația bebelușilor.

Lasă un comentariu

Email-ul tău nu va fi publicat. Cămpuri marcate cu * sunt obligatorii *